Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Δεν....

Όταν αναρρωτιόμουν κάποιες μέρες πριν αν η ομάδα έχει φτάσει το peak της ή αν ακόμα έχει πράγματα να δώσει,αυτό το αποτέλεσμα φοβόμουν..Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται τόσα χρόνια,με όποιον προπονητή κι αν έχουμε,με όποιους παίκτες κι αν παίζουμε,το αποτέλεσμα να είναι τόσο τραγικά ίδιο.Και δεν το λέω επειδή χάσαμε στο ντέρμπι ή στη δυτική μογγολία..
Τα αποτελέσματα,λίγη σημασία έχουν όταν αγαπάς μια ομάδα και πολύ περισσότερο όταν αγαπάς το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα φαίνεται σαν να είναι μονίμως μπουκωμένη και μαγκωμένη.Δεν τραβάει,δεν αναπτύσσεται,δεν ξεσπάει,δεν παίζει.Δείχνει φοβισμένη,αγχωμένη,βολεμένη,δε ξέρω τι να πω. Σαν να βλέπεις ένα άλογο κούρσας να του τραβούν τα χαλινάρια και να μην μπορεί να τρέξει.Δεν πείθει η ομάδα.Δεν έχει αυτό το κάτι..
Δε ξερω ρε γαμώτο.Δεν έχει σχέδιο,δεν έχει πλάνο,δεν έχει πίστη,δεν έχει τσαμπουκά..Και τσαμπουκά δεν εννοώ στα λόγια και στο σκληρό παιχνίδι.Τσαμπουκά εννοώ να μπεί στο λυόμενο και να παίξει μπάλα.Να μη μασήσει.Στα πρώτα 15' η μπάλα περνούσε το κέντρο μόνο με τυφλές αποκρούσεις.
Η ομάδα περισσότερο διεκπεραιώνει τα παιχνίδια παρά τα παλεύει.Δείχνει χαμένη απο το πρώτο λεπτό.Χωρίς πλάνο,χωρίς στρατηγική,χωρίς σχέδιο.Απλά ας μπούνε μέσα έντεκα παίχτες και κάπως θα μπεί το γκολ.Κι αν δε μπεί εντάξει μωρέ,έχει ακόμα το πρωτάθλημα δρόμο,δεν πειράζει.Δεν υπάρχει ανάπτυξη.
Δε ξέρω,μπορεί να λέω και μπαρούφες..Αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει και το πρωτάθλημα.Δε ξέρω όμως αν μπορεί να παίξει κάποια στιγμή μπάλα.Δε ξέρω αν θα τη δούμε να παλεύει,να μάχεται και να αγωνίζεται.Να έχει ένα σχέδιο και μια τακτική στο γήπεδο.
Για μένα αυτή η ομάδα,και όχι μόνο φέτος αλλά όλα αυτά τα τελευταία χρόνια....δεν...
Δεν το έχει,δεν θέλει,δεν μπορεί..Δε ξέρω..
Πάντως.....δεν....

1 σχόλιο:

Μανώλης είπε...

Καλησπέρα!
Εγώ νομίζω φίλε ότι από αυτή την ομάδα λείπει η δίψα!
Ναι η δίψα!
Η δίψα που φέτος φαίνεται μόνο στα μάτια του Τζιμπρίλ.
Η δίψα που πριν από δύο χρόνια είχε ο Νίνης.
Η δίψα που δείχνει κάποιες φορές ο Βύντρα (κράξτε ρε, άμπαλος ξε-άμπαλος αυτός τουλάχιστον έχει πάθος)
Η δίψα που κάποτε είχαν οι Γκουμομπασινάδες
Η δίψα του Μανώλη!

Τώρα εδώ είναι μόνο καλοπέραση! Προπονησούλα, ματσάκι και μετά μπαράκια, Λαζόπουλος, Θέλξη και εστιατόρια!

Και κάτι ακόμα.
Νομίζω ότι έχει αρχίσει να μου την δίνει ο Τεν Κάτε. Γιατί εδώ και δύο χρόνια δεν λέει να πιστέψει ότι κοουτσάρει μια μεγάλη ομάδα. Συνεχίζει με τη λογική ότι έφυγε από την Μπαρτσελόνα και τον Άγιαξ και ήρθε στη ψωροκώσταινα. Και μας στήνει λες και είμαστε κότες!
Ίσως φταίει και ότι παίζουμε στο ΟΑΚΑ και όχι στη Λεωφόρο.
Για να έβλεπε τις φωτογραφίες που είναι απέξω και να ξεστραβώνονταν!!!!